Vienas didelis Druskininkų restoranas paprašė pagalbos, kaip pagreitinti maisto gaminimą ir sumažinti restorano energijos sąnaudas.
Įvertinus situaciją iškarto buvo nuspresta pakeisti senas, daug energijos ir oro sunaudojančias, o ne puodus kaitinančias 4 ir 6 lankainių, Lietuvoje gamintas virykles. Parinkome indukcines virykles. Pastarąsias suprojektavome specialiai šiam objektui su valdymu iš dviejų pusių, siekiant pagerinti darbo efektyvumą. Išankstiniais skaičiavimais restoranas gali sutaupyti, apie 300 eurų per mėnesį, elektros išlaidoms. Tačiau rezultatai pasirodė geresni, pavyko pasiekti 340 eurų ekonomiją. Dar vienas privalumas indukcinių viryklių tas, kad jos neprišildo oro ir virtuvėje sumažėja karštis. Ši savybė buvo taip pat pastebėta ir įvertinta restorano virtuvės darbuotojų.
P.S. Sugriuvo mitas, kad ant indukcinės viryklės neišvirsi cepelinų.